Stilfuldt og bæredygtigt

I mere end 40 år har vi eksporteret tøj og sko til udlandet, og sammen med vores butikker har eksporten været grundstenen i vores økonomi. I begyndelsen eksporterede vi hovedsageligt til Afrika og Asien, men i de sidste 20 år er der kommet et stort eksportmarked i EU. I dag sælger vi tøj til Belgien, Holland, Litauen og Polen.

Tøjet sælges direkte fra indsamling, og vi bruger betegnelsen originalt tøj. Det giver os den bedste pris. Det overskydende tøj fra vores butikker og sortering, hvortil vi bruger betegnelsen 2. sortering, sælges separat til opkøbere fra hele verden. Værdien af 2. sortering er kun ca. 20% af, hvad originalt tøj er værd. Derfor gør vi meget for at begrænset denne form for eksport. Du kan hjælpe os ved at pakke donerede sække efter vores vejledninger. Derudover kan du deltage i vores kilosalg, hvor vi sælger 2. sorterings tøj fra vores butikker.

Hvad sker der med det tøj, der eksporteres?

Hver uge sender vi 4-6 lastbiler afsted med godt dansk genbrugstøj, original tøjet ender hos en af vores små eller store opkøbere i EU. De store har sorteringscentre med op til 300 medarbejdere, som sorterer tøjet i normalt 5 typer sorteringer.

  • Sortering, som sælges på hjemmemarked til genbrugsbutikker i EU.
  • Sortering (sommer), som sælges til Sydøstasien, Afrika og Mellemøsten og ender på lokale markeder.
  • Sortering (vinter) sælges til bjergrige områder med en fattig befolkning rundt omkring i hele verden.
  • Tekstil sortering, som i et omfang sælges/bortgives til genanvendes.
  • Affald, som sorteres efter de regler, som gælder i det pågældende land.

Vores små kunder har selv butikker i det pågældende land. Her har de har alt imellem 1-30 butikker, som de selv driver og gerne en lille sortering. De kan have 2 ansatte pr. butik og nogle få sorteringsfolk, som sorterer tøjet i normalt 4 typer sorteringer.

  • Tøj til deres butikker.
  • Tøj til lokale markeder eller outlet butikker.
  • Sortering, som sælges/bortgives til store sorteringscentre, som så igen sorterer det i 5 typer.
  • Affald, som sorteres efter de regler, som gælder i det pågældende land.

Eksport af tøj udgør ca. 50% af Frelsens Hærs Genbrugs omsætning og er derfor en vigtig del af vores forretning og fremtid.

TAK for hjælpen.