Køb Genbrug

Stilfuldt og bæredygtigt

Vi har i Frelsens Hærs Genbrug indsamlet brugt tøj i mere end 40 år. Vores indsamling er til fordel for udsatte i Danmark. Frelsens Hær driver forskellige tilbud til mennesker, der har brug for en hjælpende hånd. Læs mere om, hvad vi hjælper med, her.

Tøjcontainere over hele landet

Vores tøjindsamling foregår over hele landet, og vi har 800 tøjcontainere, fordelt på mere en 400 steder, samt et antal butikker, som modtager tøj og sko. Du kan finde alle vores butikker og tøjcontainere her.

Vi ønsker, at få mest muligt ud af vores tøjcontainere, så vi på den måde kan hjælpe flere. Men det handler ikke kun om kvantitet, men også kvalitet. Derfor har vi i sommeren 2019 omlagt vores strategi til at fokusere på kvalitet. Imens vores konkurrenter og kolleger har alt deres fokus på at få mere tøj i containerne, har vi sat os for at være de bedste til at indsamle godt tøj. Under mottoet: ja TAK til godt og flot og nej TAK til skidt og slidt, prøver vi at fortælle alle dem, der hjælper os, at vi kun ønsker det bedste tøj. Derfor har vi lavet disse 6 retningslinjer for, hvordan du skal pakke din sæk med genbrugstøj til os. Hvis du følger dem giver det os det bedste tøj og sko.

Pak sække rigtig

  • Ingen puder, dyner, sengetøj, sokker, tæpper og gardiner. (*)
  • Ingen slidt, huldet, vådt eller på anden måde defekt tøj og sko. (*)
  • Hvis du har tid, må du meget gerne vaske tøjet og ligge det sammen.
  • Sko må meget gerne bindes sammen eller ligges i en lille pose i sækken.
  • Tasker, bælter, solbrille og andre accessories må meget gerne komme i så længe de ikke er defekte.
  • Husk at binde knude på sækken inden du lægger den i vores tøjcontainer.

(*) Dette hører til i enten småt brandbart eller tekstilindsamlingen. Spørg på din lokale genbrugsplads.

Vi modtager ikke overskydende tøj fra andre genbrugsbutikker, loppemarkeder eller andet brugt salg.

Vi modtager meget gerne nyt tøj, sko og accessories fra butikker, kæder eller grossister. Kontakt os her.

Hvad sker der med det indsamlede tøj?

Vi har 4 steder i landet, hvor tøjet køres hen. Vores eksportlager i Kolding, vores butik og sorteringscentral i Vejle, vores eksportlager i Brøndby, samt til vores sortering i Hvidovre. I sorteringen tages det bedste fra til vores butikker, og på eksportlagerne i Brøndby og Kolding sælges tøjet til eksport inden for EU. Fordelingen er, at kun en lille del sorteres i Danmark, mens hovedparten eksporteres. Du kan læse mere om eksport her.

Brugt tøj og sko er vores levebrød og har igennem mange år skabe små og store åndehuller for udsatte i Danmark. Men det skaber også arbejdspladser og er godt for miljøet.

I dag er Frelsens Hær Genbrug arbejdsplans for 40 medarbejdere i Danmark, vores eksport tøj danner det økonomiske grundlag for mere end 100 medarbejder hos vores kunder i EU. Udover det har vi rigtig mange glade frivillige som ligger mange timer i vores butikker. (link) bliv frivillig. Alle disse mennesker er med at håndterer og sorterer de mere end 3.500.000 kg. Tøj og sko du og alle de andre lægger i vores tøj container hvert år.

TAK for hjælpen.